Over mij

Mijn naam is Natasja Hekman en sinds mijn jeugd ben ik gepassioneerd door katten. Ik ben opgegroeid met katten en heb altijd katten gehad. Na mijn middelbare school ontdekte ik dat een universitaire opleiding tot dierenarts er niet in zat, dus besloot ik een totaal andere weg in te slaan. Ik volgde een opleiding bij het MA als grafisch vormgever. Gedurende enkele jaren werkte ik in dit vakgebied, maar ik besefte al snel dat deze branche en het werk niet bij mij pasten.

Om te ontdekken wat ik echt wilde doen, heb ik een tijdje als vrijwilliger bij het Kerbert dierenasiel gewerkt. Hier kwam ik in contact met een dierenarts, waardoor mijn interesse voor het vak van paraveterinair werd gewekt. Na een omscholingstraject van 2 jaar en stageperiodes kon ik aan de slag bij wat destijds het Dier Medisch Centrum Beverwijk was en tegenwoordig AniCura Beverwijk heet. Hier werk ik nu al elf jaar met veel plezier als paraveterinair. In de loop der tijd heb ik me gespecialiseerd in voeding, diabetes en gedragstherapie voor katten.

In oktober 2022 ben ik mijn eigen kattenoppasbedrijf gestart onder de naam Katten Service. Dit komt voort uit mijn verlangen om mijn eigen agenda beter in te kunnen delen en om kattenbezitters te helpen wanneer zij zelf op vakantie willen. Ik vind dit werk zo leuk dat ik er meer van wil ervaren.

In de dierenartspraktijk merk ik dat er vaak een gebrek aan kennis is over de vachtverzorging van katten. Sommige katten stoppen met eten vanwege ernstige klitten, terwijl anderen graag willen dat hun kat helemaal wordt geschoren vanwege het gemak. Dit heeft mij ertoe aangezet om me verder te verdiepen in dit onderwerp, en zo ontstond mijn nieuwe passie: het trimmen van katten.

Op dit moment heb ik zelf drie katten. Luna is een ontzettend lieve schildpadpoes, Timmy is het zoontje van Luna en onze nieuwste aanwinst is de lieve Floortje, waar ik helemaal gek op ben.

Al van jongs af aan ben ik gek van katten: